HEALTH&CARE 2016

Alsico Health&Care

 

HEALTH&CARE

Vernieuwde vakbeurs HEALTH&CARE zorgt voor een nieuw elan in de Belgische zorgsector

De vakbeurs HEALTH&CARE is ontstaan door de samensmelting van Expo 60+ (Mechelen) en Healthcare (Brussel). Het gaat door van 28 tot 30 september 2016 in Flanders Expo te Gent. 280 toeleveranciers aan de gezondheids- en zorgsector stellen er hun producten, diensten en vernieuwingen voor aan 6.000 zorgprofessionals. De standplaatsen, die vandaag al voor 95 % ingevuld zijn, worden in segmenten verdeeld over vier hallen op 10.000 m².

 

HEALTH&CARE is hét platform voor de zorgsector die de 3 belangrijkste actoren samenbrengt: zorgindustrie, zorgprofessionals en de overheid.

Voor zijn eerste editie kan de organisatie meteen uitpakken met een sterk contentprogramma. Naast een 30-tal geaccrediteerde seminaries rond zeer uiteenlopende actuele thema’s, staan er al sterke topsprekers op de agenda: o.a. Minister Jo Vandeurzen, Rector Anne De Paepe, Piet Vanthemsche (Voorzitter Wit-Gele Kruis), Jeff Gravenhorst (CEO ISS) en Leo Bormans (auteur en inspirator). Het programma wordt nog verder aangevuld en kan u hier volgen.

Aan inhoud geen gebrek, maar er is ook zeker ruimte voor ‘beleving’. Dankzij de bouw van drie zorgervaringskamers (woonzorgziekenhuis en huiskamer) kunnen bezoekers de zorg beleven in een realistische omgeving, met al hun zintuigen.

Op 30 september is er de uitreiking van de HEALTH&CARE-awards. Hiermee wilt de organisatie nieuwigheden in de kijker plaatsen, creativiteit aanmoedigen, doordachte architectuur de aandacht geven die het verdient en gastvrijheid belonen. Een onafhankelijke jury kiest de vakprijs en de bezoekers beslissen tijdens de beurs wie de publieksprijs verdient.

HEALTH&CARE krijgt enerzijds de steun van de overheid, Flanders’ Care en anderzijds ook van de academische wereld (UGent en VIVES Hogeschool en KU Leuven). Ook de belangrijkste beroepsverenigingen uit de zorgsector zetten hun schouders mee onder HEALTH&CARE: Zorgnet-Icuro, de Belgische Vereniging van Ziekenhuis directeurs, HFDV, VTDV, VSDV, VVAV.

In hal 5 wordt de kaart van de gezonde voeding getrokken. Hierdoor wordt een Healthy Food market en Kooktheater gelanceerd i.s.m. Parki’s Kookatelier. Het thema van deze eerste editie is: ‘Malnutritie voorkomen zelfs als eten moeilijker wordt’. Er wordt via demonstraties aangetoond dat mensen met slik- en kauwproblemen ook lekker, gezond en veilig kunnen eten zonder te moeten teruggrijpen naar fijngemalen prak dat niet zo smakelijk is, noch er lekker uit ziet.

Kortom, de sleutelbegrippen van hét platform voor de zorgsector zijn innoveren, ontmoeten en inspireren.

HEALTH&CARE gaat door van 28 t.e.m. 30 september 2016 in Flanders Expo Gent en wordt meer dan ooit dé ontmoetingsplaats voor de zorgsector. Meer informatie over het seminarieprogramma, deelnemende exposanten en hoe registreren vindt u op deze website.

 

 Zurück zur Übersicht

Bereits Kunde? Klicken Sie auf hier.

Noch nicht Kunde? Registrieren jetzt.

Sind Sie sicher, dass Sie diesen Artikel löschen?

Produkt wurde Ihrem Wunschzettel hinzugefügt

Produkt wurde Ihrem Warenkorb hinzugefügt.

Zahlen