CYCLOP®

we all have the right to breathe

we all have the right to breathe

In cleanrooms over de hele wereld worden innovaties ontwikkeld die ons dagelijks leven verbeteren. Sinds Annex 1 vereist dat het gezicht/de huid van de cleanroom operatoren te allen tijde bedekt is, zijn de werkomstandigheden in de cleanroom nog uitdagender geworden.

Wij vinden dat de zij een innovatie verdienen die het leven op de werkvloer verbetert!

Cyclop® voordelen

verhoogde productiviteit

De constante stroom frisse lucht verlaagt het CO2 niveau fenomenaal en reduceert de temperatuur en vochtigheidsgraad in de coverall.

Dit zorgt voor meer flexibiliteit qua werktijden, een hoger draagcomfort en minder bacteriële groei.

innovatieve combinatie

cyclop® biedt de innovatieve combinatie van een cleanroompak met een geïntegreerde goggle en een ventilatiesyteem.

Elk risico op blootstelling van de huid wordt geëlimineerd. Het zicht van de operatoren is optimaal, en het draagcomfort ongeëvenaard.

cyclop® – een verademing

Het Swiss engineered cyclop® A1 ventilatiesysteem is een ware verademing vergeleken met de bestaande oplossingen. Het design is een stuk lichter (386 g inclusief batterij), stiller (<55 dB op volle snelheid) en ergonomischer dankzij de positionering naast het heupbeen. De luchtstroom kan handenvrij aangepast worden (steriel) via een NFC chip in de mouw van het pak.

  • Bestand tegen 70% isopropylalcohol
  • Steriele bediening (NFC-chip)
  • Geluidssignaal voor snelheidsverandering en AAN | UIT
  • Li-ion batterij (8 uur bedrijfstijd)

panoramisch zicht

De cyclop® panoramische goggle zit volledig geïntegreerd in de coverall. Deze constructie vermijdt dat de huid van de drager blootgesteld wordt, verhoogt het draagcomfort én vereenvoudigt het aan- en uitkleden.

Het 3-delige systeem verlaagt de druk op het gezicht en maakt het mogelijk om je persoonlijke bril onder de goggle te dragen. De platina coating aan beide zijden van het vizier voorkomt condensatie en krassen.

  • Gemakkelijker aankleden (minder contaminatie punten)
  • Autoclaveerbaar (121°C)
  • Traceerbaar via RFID
  • Gecertficeerd EN166 – ANSI 2015

waarom we cyclop® hebben ontwikkeld

Annex 1 vraagt om een nieuwe benadering van cleanroomkleding. Eén die het risico op blootstellling van de huid te allen tijde uitsluit. Dit heeft helaas gevolgen voor het comfort en de gezondheid van cleanroom operatoren. Bij alsico is onze missie om het leven van mensen op de werkvloer te verbeteren. Zonder compromissen.

We beschouwen het als onze taak om een oplossing te ontwikkelen die zowel voldoet aan Annex 1 als comfortabel is voor de werknemers die de kleding dragen. Met cyclop® hebben we een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van draagcomfort, focus en zichtbaarheid van de cleanroom operator. Probeer het zelf en je zal overtuigd zijn!

1,2,3… klaar!

cyclop® maakt het aankleden verrassend eenvoudig en tijdbesparend.

Met beperkte aanraking en contaminatie is de cleanroom operator volledig aangekleed en klaar om aan het werk te gaan. Het ontwerp van het cyclop® pak werd uitgebreid getest in de bodybox, met uitstekende testresultaten en aantal CFU’s als gevolg.

duurzaamheid

cyclop® is een volledig herbruikbaar systeem met een hoge recyclebaarheid van de onderdelen.

Sterker nog, voor elke cyclop® A1 die je koopt, planten we een boom in samenwerking met onze herbebossingspartner Goforest.

Zo helpen we de planeet ook te herademen.

uw vertrouwde leverancier voor cleanroom