innovatie

We zijn niet zomaar een leverancier van werkkleding; we zijn vernieuwers die grenzen verleggen en kleding ontwikkelen die uitmuntendheid in verschillende omgevingen opnieuw definieert.

Innovatie

wat is innovatie?

Innovatie is het dynamische proces van het introduceren van nieuwe ideeën, technologieën of methoden die een significante positieve verandering teweegbrengen.

Het gedijt op creativiteit en het oplossen van problemen, het uitdagen van conventionele normen om vooruitgang te stimuleren en de manier waarop we leven, werken en met elkaar omgaan te verbeteren.

In de kern belichaamt innovatie het onophoudelijke streven naar verbetering en de moed om een betere toekomst voor te stellen. Bij alsico zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe stoffen, betere, comfortabelere kleding en meer bescherming en veiligheid voor de dragers.

Innovatie

alsico academy

Onze alsico academy is opgericht met een duidelijk doel: het verkennen van de mogelijkheden, zonder compromissen. We zijn vastberaden om een verandering teweeg te brengen en geloven sterk dat het ook anders kan. Deze overtuiging vormt de basis van onze organisatie, die rust op twee ambitieuze pijlers: duurzame ontwikkeling en innovatie in technologie, stoffen en kleding. We streven ernaar om te pionieren, te experimenteren, en zelfs te falen, maar uiteindelijk te overwinnen. Ons doel is het creëren van geavanceerde technologieën die onze eigen stoffen ondersteunen, waardoor we kleding kunnen produceren die het leven op de werkplek van mensen beter en veiliger maakt, terwijl we ons onvermoeibaar inzetten voor maximale duurzaamheid. Als een internationaal bedrijf voelen we ons verplicht om alles in het werk te stellen om niet alleen de werknemers wereldwijd te beschermen, maar ook de wereld waarin we allemaal leven.

Innovatie

meet the team

Ons team heeft een lange geschiedenis in het creëren van de meest innovatieve stoffen en producten.

Van het ontwikkelen van geavanceerde stoffentechnologieën die comfort en veiligheid vooropstellen tot het nauwgezet ontwerpen van kledingstukken die stijl met functie combineren, de toewijding aan innovatie van ons team is onwrikbaar. Ze houden van de uitdagingen die komen kijken bij het creëren van werkkleding die niet alleen voldoet aan de industrienormen, maar ook nieuwe maatstaven voor uitmuntendheid zet.

Ze zorgen ervoor dat de belofte van ons merk, "Onze prestaties beschermen de uwe", niet alleen een slogan is, maar een toewijding om de dragers te beschermen en bedrijven te helpen het buitengewone te bereiken.

Naiomi B

Grondstoffen & R&D Expert

Naiomi is een expert in stofontwikkeling en onderzoek, met een schat aan ervaring in het creëren van innovatief textiel dat comfort, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Haar expertise is de drijfveer achter onze voortdurende zoektocht naar betere, geavanceerdere werkkledingoplossingen.

Met meer dan 29 jaar praktijkervaring in stoffenontwikkeling heeft Naiomi een belangrijke rol gespeeld in het gebruik van baanbrekende wetenschappen om onze stoffen en kleding te ontwikkelen. Haar onvermoeibare inzet voor innovatie heeft niet alleen het comfort en de functionaliteit van onze kleding verbeterd, maar ook de algehele prestaties van de mensen die ze dragen.

Naiomi's passie voor grondstoffen en textielwetenschap wordt alleen geëvenaard door haar toewijding om de grenzen van het mogelijke te verleggen. Ze geniet van de uitdagingen die komen kijken bij het creëren van duurzame stoffen die zowel beschermend als comfortabel zijn.

Alex Lievens

Grondstoffen & CE Expert

Na zijn master Textiel begon Alex zijn carrière als R&D manager in een spinnerij. Eerst voor tapijtgarens en later ook voor technische garens. Zijn interesse in PBM's werd toen gewekt en na 7 jaar zette hij zijn expertise voort door O&O te doen voor een weverij, ververij en afwerkingsfabriek die actief is in de PBM-sector voordat hij naar de volgende fase in het proces ging: de productie van werk- en beschermende kleding.

Hij gebruikt zijn 30 jaar ervaring in de hele waardeketen om persoonlijke bescherming te ontwikkelen en certificeren met de nadruk op comfort en functionaliteit, omdat hij gelooft dat het comfortabeler maken van PBM-kleding voor de drager zal leiden tot correct dragen en bescherming van het individu. Hij probeert te ontwikkelen wat gebruikers willen en hen toegevoegde waarde te bieden.

De keuze voor alsico was gemakkelijk omdat zij het DNA hebben voor duurzame ontwikkelingen en sociale verantwoordelijkheden, waarden die hij deelt met het bedrijf. Een expert zijn betekent ook de sector ondersteunen om kennis te delen waar hij een actief lid is in de raad van de Belgische Federatie Febelsafe verantwoordelijk voor educatie en voorzitter van de werkgroep Care4Safe.

Veerle Vandeweege

Marketing Manager Fabrics

Veerle startte haar loopbaan in 2002 in de industriële wasserijsector. Sindsdien evolueerde haar rol al snel van het bieden van voortreffelijke klantenservice naar de aankoop van professionele werkkleding. Hier ontstond dan ook haar diepgewortelde passie voor textiel en duurzaamheid.

Gedreven door de wil om haar kennis van de textielwereld uit te breiden, deed Veerle de overstap naar De Witte Lietaer, waar ze haar expertise in textieltechnologieën en stoffen verder kon verdiepen.

Veerle koos er bewust voor om zich bij het alsico team aan te sluiten, geïnspireerd door alsico’s niet aflatende inzet voor zijn missie en toewijding aan duurzaamheid. Met haar uitgebreide achtergrond en passie om een positieve impact na te laten, is Veerle klaar om haar ervaring in te zetten om duurzame prakijken te stimuleren en een betekenisvol verschil te maken.

Ze gelooft steevast in de kracht van samenwerking en innovatie en is erop gebrand om met haar unieke inzichten en kennis alsico’s doelstellingen op het vlak van duurzaamheid te ondersteunen en zo mee te bouwen aan een meer ecologische toekomst voor de textielindustrie.

Jo Van Landeghem

Sustainability & Education Manager

Jo groeide op in de voormalige familiale breigoedfabriek in Sint-Niklaas, waardoor hij al op jonge leeftijd gefascineerd raakte door alles wat te maken heeft met het ontwerpen, produceren en herstellen van kwaliteitsproducten.

Helaas evolueerde de wereldwijde industrie tijdens de laatste decennia van duurzame "kwaliteitsproducten kopen" naar niet-duurzame "productprijzen kopen", wat zijn passie aanwakkerde om de industrie opnieuw duurzaam te helpen maken.

Tijdens zijn loopbaan doorliep hij doelbewust alle mogelijke stappen in de industrie om een beter inzicht te krijgen in alle cruciale rollen/functies die we allemaal hebben bij het inkopen, ontwerpen, produceren, inspecteren, op de markt brengen, repareren en recyclen van kwaliteitsproducten.

Met deze nieuwe inzichten begon hij zich te richten op duurzaamheid en hoe we impact kunnen creëren. "Duurzaamheid gaat niet langer over minder kwaad doen. Het gaat over meer goed doen."

Dit pad heeft geleid tot alsico, waar we nadenken over onze producten, de materialen die we gebruiken, de productietechnieken, de energie die we gebruiken, de manier waarop we producten gebruiken tijdens hun levensduur, de impact die we hebben op het dagelijks leven van onze werknemers en nog veel meer aspecten die ervoor zorgen dat er een toekomst is voor ons allemaal.

Pauline Latruwe

Sustainability & Education Coordinator

Pauline studeerde af als mode-technologe in Gent. Daar ontstond haar interesse in productkwaliteit in de werkkleding- en PBM-industrie. Ze begon haar carrière bij de Belgische confectiefederatie van bedrijven actief in mode, kleding en productie. Daar gaf ze advies over kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Ze werkte vooral aan overheidsopdrachten. Ze schreef het technisch dossier en stelde de eisen op, evalueerde de inzendingen en de productie.

Pauline gelooft dat kwaliteit gepaard gaat met duurzaamheid. Het is geen selectievakje voor een bedrijf, maar moet in elk proces verweven zijn. Alsico heeft die mentaliteit. En omdat Alsico ernaar streeft de stem van de industrie te zijn, was het niet meer dan logisch dat zij deel wilde uitmaken van dit team en een verandering teweeg wilde brengen.

Simon Iredale

Group Marketing Director

Simon’s avontuur in de wereld van design en marketing startte eind jaren 80, toen hij zijn eerste designbedrijf oprichtte in het Verenigd Koninkrijk. In de jaren 90 verhuisde hij naar Londen om een aantal van de UK’s grootste merken op de digitale kaart te zetten: easyJet, TESCO, Sainsbury’s, Worldpay, the V&A en Virgin Music. Na een kort intermezzo als digital marketing manager voor Sony Music Europe, keerde hij terug noordwaarts om één van de meest toonaangevende digitale en creatieve bureaus in de regio op te starten, dat hij meer dan 17 jaar leidde.

Simon heeft een passie voor merk en boodschap en zorgt ervoor dat alle inspanningen binnen het bedrijf consistent en op elkaar afgestemd zijn. Hij is ervan overtuigd dat eender welk bedrijf pas succesvol kan zijn als de boodschap en het merk duidelijk zijn en de reputatie onberispelijk is. Bij alsico is hij wereldwijd verantwoordelijk voor design en marketing.

Innovatie

hoe innoveren we?

Ons innovatieproces wordt gedreven door onze toewijding aan het verkennen van onbekend terrein. We zoeken voortdurend naar nieuwe horizonten en omarmen de kunst van het mogelijke.

Door creatief te denken en problemen op te lossen, dagen we de status-quo uit, verleggen we grenzen en zorgen we voor een revolutie in de werkkledingindustrie. Wij geloven in het vinden van het buitengewone in het gewone.

Innovation

performance fabrics

Welkom bij alsico performance fabrics, een divisie van alsico, een toonaangevend bedrijf op het gebied van werkkleding met bijna een eeuw expertise. Onze kleding geeft prioriteit aan zowel bescherming als comfort, ondersteund door onze interne alsico academie. Dit team van experts is gespecialiseerd in stoftechnologie, duurzaamheid en kledingontwerp en creëert baanbrekende oplossingen voor verschillende werkomgevingen. Deze innovaties staan aan de basis van onze performancestoffen en zorgen voor kleding die technisch superieur, comfortabel en flexibel is en essentiële bescherming biedt.

Onze bestaansreden is het leven van mensen op de werkvloer te verbeteren, zonder de toekomstige generaties in gevaar te brengen.

Voortdurend de grenzen van innovatie verleggend zonder compromissen te maken over wat belangrijk is. Want iedereen heeft het recht om zich goed te voelen, er goed uit te zien en veilig te zijn.

Uitgaande van de merkbelofte, moeten we in alles wat we doen uitmuntend presteren om de bescherming te bieden die dragers overal ter wereld in hun dagelijks leven nodig hebben. Daarnaast zorgen we ervoor dat we zo duurzaam mogelijk handelen, zodat we ook de wereld om ons heen beschermen.

De academie staat hierbij centraal en werkt aan duurzaamheidsdoelen, innovatieve technologie en uitstekende kledingstukken die het werkleven van mensen veranderen.

Innovatie

de toekomst

Onze reis naar de toekomst wordt geleid door een niet aflatend streven naar vooruitgang. We zien een wereld voor ons waarin werkkleding meer is dan alleen kleding; het is een symbool van empowerment.

Door innovatie willen we werkkleding creëren die niet alleen voldoet aan uw behoeften, maar die uw prestaties verbetert. Samen bouwen we aan een toekomst waarin uitmuntendheid de norm is en elke uitdaging een kans.

In deze opwindende toekomst verwachten we nog meer samenwerking met onze gewaardeerde klanten en partners. Uw inzichten en behoeften zullen ons blijven inspireren bij het ontwikkelen van werkkledingoplossingen die uitblinken in zowel vorm als functie.

Latest Innovation Stories