onze activiteiten

Met 7.200 werknemers in 21 fabrieken in 11 landen op 4 continenten zijn we echt een internationaal bedrijf met een wereldwijd bereik. Al onze productie-eenheden, met lokaal management, zijn eigendom van de alsico Group en produceren exclusief voor ons.

Design & Ontwikkeling

koploper word je niet zomaar

Onze ervaren ontwerpers werken onvermoeibaar aan het creëren van kleding die uitblinkt in de meest veeleisende omgevingen en zetten een nieuwe standaard voor duurzaamheid en innovatie. We investeren aanzienlijk in het zoeken en testen van de nieuwste technologieën en verleggen de grenzen op het gebied van stoffen, afwerking en productietechnieken. Ons doel is niet alleen om gelijke tred te houden met de industrie, maar om deze te leiden.

Nieuwe manieren ontdekken om werkkleding meer ademend, duurzamer en veiliger te maken is een topprioriteit voor ons.

Alles wat we ontwerpen is gemaakt om het draagcomfort te maximaliseren, de zwaarste omstandigheden te doorstaan en ervoor te zorgen dat de drager optimaal kan presteren.

Wij ontwerpen kleding die uw team in staat stelt uit te blinken. Veiligheid, comfort en duurzaamheid zijn de hoekstenen van elk product dat we maken.

We zijn lid van:

  • AITEX & Centexbel - Testing & Certification Authorities
  • Dupont Manufacturing Partner for production of FR clothing
  • ISO9001 & ISO14001 gecertificeerd
  • Febelsafe & Care4safe
  • ESF (European Safety Federation)

Alsico group heeft de volgende goedkeuringen:

  • Al onze PBM producten voldoen aan de geldende Verordening 2016/425 voor persoonlijke beschermingsmiddelen
  • De FLO-CERT certificering (Fairtrade certificering)
  • Het Fibre Citoyenne-certificaat voor duurzame ontwikkeling
  • Voldoet aan de basiscode van het Sedex Ethical Trading Initiative (ETI)

Onze werkwijze berust altijd op wederzijds vertrouwen tussen partners, respect en oprechte zorg voor de mensen waarmee we samenwerken, en een langetermijnvisie op economisch gebied.

Bernard Siau,
Chairman Board of Directors

onze activiteiten

wereldwijde productie

Met meer dan 7.200 werknemers in 21 fabrieken in 11 landen verspreid over 4 continenten is alsico een wereldwijd bedrijf met een ongeëvenaard bereik. Elk van onze productie-eenheden, onder lokaal management, maakt deel uit van de alsico groep, wat zorgt voor een end-to-end controle van onze supply chain.

Onze omvang en bedrijfsstructuur stellen ons in staat om moeiteloos complexe contracten en klanten over de hele wereld te beheren, waarbij we altijd streven naar kwaliteit en consistentie. Bovendien verminderen onze gestandaardiseerde procedures, centrale patronen en uitwisselbare productiemogelijkheden in onze fabrieken de kans op problemen bij levering en verhogen ze de betrouwbaarheid van onze dienstverlening.

Bij alsico staan ethische werkmethoden en naleving van wet-en regelgeving centraal. Onze producties worden onderworpen aan onafhankelijke audits, zodat we er zeker van zijn dat ons personeel wordt behandeld in overeenstemming met lokale wetgeving en zich houdt aan de ETI base code.

wereldwijdeproductie

met 21 fabrieken in 11 landen

7,200 werknemers

wereldwijd

320,000 artikelen

geproduceerd per week

onze activiteiten

ontwerpservice op maat

We begrijpen dat de wereld van werkkleding divers is en dat één maat niet voor iedereen past. Of u nu op zoek bent naar kleding die geschikt is voor een breed scala aan dragers of naar een volledig op maat gemaakt ontwerp dat is afgestemd op uw unieke eisen, bij ons bent u aan het juiste adres.

Onze ontwerpservice op maat is een allesomvattende oplossing. Onze hoogopgeleide ontwerpers werken nauw met u samen om uw wensen te begrijpen, voordat ze uw visie tot leven brengen.

Met toegang tot een uitgebreid assortiment stoffen, biezen en accessoires kan ons ontwerpteam het kledingstuk aanpassen aan uw specifieke wensen.

Zodra het ontwerp is geperfectioneerd, maakt ons operationeel team gebruik van onze ultramoderne faciliteiten om uw werkkleding op maat tot leven te brengen. Het gaat niet alleen om het maken van kleding; het gaat om het creëren van oplossingen die de prestaties van uw team verbeteren.

Met alsico ontvangt u niet zomaar werkkleding; u krijgt een op maat gemaakt uniform dat speciaal ontworpen en vervaardigd is om uw bedrijfswaarden te belichamen en tegelijkertijd te voldoen aan de unieke behoeften van uw medewerkers.

onze activiteiten

borduurwerk

Voor een professionelere uitstraling kan uw bedrijfslogo op de meeste kledingstukken worden aangebracht. Indien gewenst kunt u naast uw logo ook de afdeling, functietitel of naam van individuele dragers toevoegen.

Afhankelijk van het kledingstuk dat u kiest, kan het logo op verschillende plaatsen worden geborduurd, zoals op de borst, mouw, achterzak of broekzak.

Met het borduren van uw werkkleding voegt u stijl toe aan standaardwerkkleding, het creëert een professioneel uniform dat perfect past bij uw bedrijfsimago.

geborduurde logo's

Onze assortiment borduurgaren omvat een uitgebreide selectie van kleuren, inclusief metallic tinten. Ze kunnen rechtstreeks op de kleding worden geborduurd of op een aparte stoffen basis worden aangebracht voor eenvoudige verwijdering en hergebruik. Onze geavanceerde borduurmachines zijn in staat om gedetailleerd borduurwerk te maken in meerdere kleuren, waardoor complexe ontwerpen tot leven komen. Voor brandwerende kleding gebruiken we Nomex FR-garen voor veiligheid en duurzaamheid.

emblemen

Een embleem is een stukje stof met een topcoating voor extra bescherming en achteraan lijm waarop uw logo of afbeelding naar keuze kan gedrukt of geprint worden.  Zo’n embleem kan met hitte rechtstreeks op de kleding aangebracht worden. Deze badges of emblemen zijn ideaal voor toepassingen in de voedselindustrie en voor kleding die bestemd is voor industriële reiniging.

transfer badges

Worden geleverd op een witte of gekleurde stoffen achtergrond en kunnen op het kledingstuk gestreken of genaaid worden. Brandwerende-badges zijn ook verkrijgbaar voor FR-kleding.

onze activiteiten

contractbeheer

Onze sterkte is ons uitgebreide dienstenpakket voor uniformbeheer dat een soepele en efficiënte implementatie van nieuwe uniformen voor grote organisaties faciliteert. Onze ruime ervaring en productiemogelijkheden maken ons tot de ideale partner voor een succesvolle uitrol van uw project.

succesvolle uitrol van uw project of efficiënte implementatie van nieuwe uniformen

Onze expertise strekt zich uit van een naadloze lancering van nieuwe uniformen tot de switch van de ene naar de andere leverancier. Wij hebben de vaardigheid om het hele proces te beheren, en kunnen elk aspect zorgvuldig plannen en uitvoeren, van het ontwerp tot de productie, distributie en logistiek.

onze toewijding aan uw succes

Onze inzet voor uw succes reikt verder dan alleen de introductie van de nieuwe werkkleding. We staan continu voor u klaar, of het nu gaat om het aanvullen van voorraden, het aanpassen van maten of het oplossen van eventuele problemen of veranderingen. We streven ernaar om uw project moeiteloos te laten verlopen en blijven u ondersteunen, zelfs na de initiële implementatie.

onze activiteiten

magazijn

altijd een stap voor

Wij begrijpen dat de voorraadbehoeften van elke klant uniek zijn. Daarom bieden we een reeks op maat gemaakte pick-and-pack-oplossingen die zijn ontworpen om aan uw specifieke eisen te voldoen.

Met onze flexibele opslagdiensten kunt u uw toeleveringsketen voor werkkleding efficiënt stroomlijnen. Of u nu kledingstukken afzonderlijk verpakt wilt hebben voor distributie naar meerdere locaties of gebundeld voor bulktransporten, ons team kan aan uw wensen voldoen.

Wij geven prioriteit aan het snel en efficiënt leveren van uw werkkledingbestellingen. Dankzij onze uitgebreide voorraad en strategische magazijnfaciliteiten zijn we goed uitgerust om aan uw leveringsbehoeften over de hele wereld te voldoen.

onze activiteiten

logistiek

Ons logistieke team werkt hard om ervoor te zorgen dat uw werkkleding, elke keer weer, op tijd op de plaats van bestemming aankomt.

Daarnaast streven we naar milieuvriendelijkheid in onze logistieke activiteiten. We blijven voortdurend milieuvriendelijke verzendopties verkennen en onze routes optimaliseren, met als doel onze ecologische impact tot een minimum te beperken.

Wij geloven dat logistiek naadloos en stressvrij moet zijn voor onze klanten. Daarom hebben we geïnvesteerd in een gestroomlijnd systeem waarmee we bestellingen kunnen beheren, leveringen kunnen traceren en zendingen nauwkeurig kunnen coördineren. Ons logistieke team werkt hard om ervoor te zorgen dat uw werkkleding op tijd op de plaats van bestemming aankomt, elke keer weer.

onze activiteiten

verkoop & klantenservice

We begrijpen dat geweldige werkkleding meer is dan alleen kleding; het gaat om de partnerschappen die we opbouwen en de service die we bieden. Ons verkoop- en klantenserviceteam is uw toegewijde bondgenoot, die ervoor zorgt dat u niet alleen hoogwaardige werkkleding ontvangt, maar ook een uitzonderlijke ervaring.

uw vertrouwde adviseurs

Ons team van werkkledingexperts verkoopt niet alleen kleding; ze bieden inzichten en oplossingen die zijn afgestemd op uw unieke behoeften. Ze fungeren als uw vertrouwde adviseurs en werken samen om uw eisen, uitdagingen en wensen te begrijpen.

naadloze ervaring

Vanaf de eerste aanvraag tot en met de voortdurende ondersteuning zorgen onze verkoop- en klantenserviceprofessionals voor een naadloze ervaring. We zijn er om je bij elke stap te helpen, of je nu advies nodig hebt over productselectie, maatvoering, maatwerk of het volgen van je bestelling.

snel antwoord

Tijd is belangrijk in de wereld van werkkleding en dat begrijpen wij. Ons team reageert snel, zodat uw vragen snel worden beantwoord en er snel aan uw behoeften wordt voldaan. We zijn trots op onze flexibiliteit, zodat u efficiënt weloverwogen beslissingen kunt nemen.

contacteer ons

Contact met ons opnemen is eenvoudig. Je kunt ons bereiken via telefoon of e-mail. We zijn er om u te helpen.

Pont West 111
9600 Ronse, België
+32 55 23 71 71
info@alsico.com

We zijn bereikbaar tijdens de onderstaande uren, maar dat betekent niet dat je ons geen e-mail kunt sturen of de voicemail kunt inspreken. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Maandag - donderdag (met uitzondering van feestdagen): 8.15 uur - 16.30 uur
Vrijdag: 8.15 uur - 16.00 uur

onze activiteiten

marketing support

Onze marketingafdeling zal nauw met je samenwerken om je behoeften te begrijpen en marketingoplossingen op maat te creëren om je te helpen en je prestaties te verbeteren.

Of je nu hulp nodig hebt met creatieve tools, promotiemateriaal of marketingcampagnes, wij zijn er om je te helpen om content te maken die een blijvende indruk nalaat en je vooruithelpt.

onze activiteiten

IT support

In de hedendaagse digitale wereld zijn vlotte en efficiënte IT-activiteiten van cruciaal belang. Het IT-ondersteuningsteam van alsico zet zich in om ervoor te zorgen dat uw ervaring met onze systemen en diensten niet minder dan uitzonderlijk is.

Wij staan garant voor doeltreffende IT-ondersteuning, waardoor uw gebruik van onze online platforms, bestelsystemen en digitale tools vlekkeloos verloopt. Of u nu door onze website navigeert, bestellingen plaatst of belangrijke informatie opzoekt, ons team staat paraat om u snel en efficiënt bij te staan.