ALSIFLEX®

De ultieme combinatie van stretch en comfort.

Environments

De ALSIFLEX omgevingen

Met zijn uitzonderlijke stretch, uitstekend kleurbehoud en slijtvastheid brengt ALSIFLEX comfort en innovatie in elke werkomgeving. Van bij de productie tot de automotive, in de bouw tot transport, zorg tot horeca, de collectie werkkledij in ALSIFLEX is verkrijgbaar in elke stijl die bij u past.

Workwear

Healthcare

High-visibility

Polyester

Bevat polyester afkomstig van pre- en post-consumptieafval en biobased vezels uit hernieuwbare natuurlijke bronnen.

Katoen

Afkomstig van erkende aankoopprogramma’s, die de milieu-impact helpen verminderen en landbouwcoöperaties met kennis, opleiding en toezicht ondersteunen.

Minimum 25% inslagstretch

Uitstekend vormherstel

2/3 minder CO2-uitstoot dan onze vergelijkbare traditionele stoffen voor de werkkledij

Comfortabele stretchtechnologie helpt je team beter te presteren

Al jaren weten we dat atleten beter presteren in stretchkledij, omdat dit hen grotere bewegingsvrijheid en comfort biedt. We dragen dit allemaal heel graag, of we nu in de fitness zijn, buiten aan het sporten zijn of thuis. Dus waarom zouden we ouderwetse, beperkende en oncomfortabele kledij blijven dragen op het werk, alsof onze werkdag eeuwig lijkt te duren?

Daarom hebben we ALSIFLEX® uitgevonden.

Voordelen van Alsiflex

hoe kan ALSIFLEX u helpen

Tillen, buigen, hard werken in zwaar fysieke omgevingen, je door de dag sleuren. En dat in kledij, die op de huid zit en aanvoelt alsof het je niet genoeg ondersteunt bij de uitoefening van je dagdagelijkse taken. Frustrerend is het minste wat we kunnen zeggen. Alhoewel, frustratie wekt de behoefte om te gaan innoveren. Want enkel als je niet tevreden bent over het oude, ga je op zoek naar iets nieuws. Vanuit die gedachte is ALSIFLEX geboren.

We waren ons bewust dat we een drieledig probleem moesten aanpakken: hoe kan een duurzame stretchstof ons moeiteloos vrij laten bewegen, tegelijk industrieel wasbaar zijn en ook nog eens onze planeet minder schade toebrengen dan de traditionele werkkleding?

prestaties van ALSIFLEX

  • Minimum 25% permanente (inslag)stretch.
  • Uitstekend vormherstel.
  • Hoge prestaties en lange levensduur.
  • Geschikt voor industrieel onderhoud.
  • Vochtafvoerende eigenschappen.
  • De keperbinding maakt de stof robuust, waardoor ALSIFLEX een lange levensduur heeft.
  • De structuur en weefmethode van het garen vermindert het aantal microdeeltjes, die bij het wassen in het watersysteem terechtkomen.
  • De speciale vezelsamenstelling vereist minder warmte en droogtijd, waardoor het energieverbruik daalt.
  • Stoot 2/3 minder CO2 eq uit dan onze vergelijkbare conventionele werkkledingstof.

Het gaat allemaal om het maken van de juiste keuzes voor onze mensen en onze planeet. De introductie van duurzame kledij helpt niet enkel om ons als organisatie te ontwikkelen (profileren), maar zorgt er ook voor dat onze collega’s er goed uitzien, zich geweldig voelen en zich vrij kunnen bewegen. En wetende dat we hiermee de juiste ethische beslissing hebben genomen, die echt het verschil maakt.

Andrew Yeaman
DHL

ons geheim?

We hebben een toptextielspecialiste uit de mode-industrie aangenomen, en na maanden onderzoek en ontwikkeling, kraakten we de code. We ontwikkelden een stoftechnologie met alle voordelen van sportkledij die we allemaal dragen. ALSIFLEX is een unieke combinatie van polymeerwetenschap, vezel- en garenconstructie en stoffinish. Het is extreem comfortabel, het heeft een ongelooflijke permanente stretch en een uitstekend vormherstel, waardoor je de vrijheid hebt om te bewegen.

Door de ALSIFLEX-technologie te gebruiken, hebben we geen elastaan of Elastolefine-vezels nodig, waardoor ze na gebruik gemakkelijker kunnen worden gerecycleerd.

customer feedback

Wanneer we nieuwe kledij produceren, gemaakt uit stoffen met de ALSIFLEX-technologie en we stellen die voor aan onze klanten, zijn ze overweldigd! Bij elke draagtest die we hebben uitgevoerd, zien we hetzelfde scenario terugkomen: eens de klant een kledingstuk in ALSIFLEX heeft gepast, wil hij niets anders meer.

Nu weet u waarom we ALSIFLEX hebben ontwikkeld. Voor ons draait alles om het werken aan oplossingen die het leven van mensen op het werk beter maken.

Of zoals wij het graag zeggen: Our performance protects yours

prestaties & voordelen

Onze gepatenteerde stretchgarentechnologie evenaart bestaande producten op de markt. Onze stoffen kunnen industrieel gewassen worden tot 75°C en in de tunnel gedroogd worden zonder de uitstekende stretchprestaties te verliezen. De stretchprestatie van de ALSIFLEX-kleding is minimum 25%, en herstelt zich veel sneller in vergelijking met andere producten, waardoor de vorm veel beter behouden blijft. Andere producten hebben een vergelijkbare functie, maar kunnen alleen op lagere temperaturen tot 60 graden worden gewassen. Elastaan en lycra stretchvezels zijn niet bestand tegen industriële wasomstandigheden.

Onze innovatieve vezeltechnologie ligt aan de basis van deze doorbraak. Onze experts hebben baanbrekend werk verricht met deze stof die functionaliteit combineert met prestaties.

Ons geheim? Een unieke combinatie van polymeerwetenschap, vezel- en garenconstructie en stofafwerking. Het produceren van ALSIFLEX, dat een ongelooflijke permanente stretch heeft en een uitstekend vormherstel, waardoor er geen elastaan of Elastolefine vezels nodig zijn.

De stretch-eigenschappen zijn permanent. Uitgebreide tests, herhaaldelijk industrieel wassen en onze eigen draagproeven hebben aangetoond dat onze stof geschikt is voor industrieel wassen en gedurende de hele levensduur van het kledingstuk dezelfde stretch en vormvastheid heeft.

Nee, de stofsamenstelling behoudt een natuurlijke vezelaanwezigheid door het gebruik van katoen dat helpt om vocht te reguleren. Bovendien heeft de gebruikte stretchgaren technologie een inherente wicking eigenschap en droogt de stof sneller. Daarom wordt de kleine toename in het totale polyestergehalte gecompenseerd in vergelijking met een standaard werkkledingstof van 65% polyester - 35% katoen.

de planeet beschermen

ALSIFLEX wordt gemaakt van een mengeling van gerecycled polyester, vezels uit hernieuwbare bronnen en katoen aangekocht vanw erkende programma’s die de impact op het milieu helpen verminderen en landbouwcoöperaties ondersteunen met kennis, opleiding en controles. Dit vermindert de impact op het milieu: ALSIFLEX stoot 2/3 minder CO2 uit dan vergelijkbare werkkleding. Het grootste deel van de berekende CO2-reductie komt van de verandering van de gebruikte grondstoffen. Er is ook een vermindering in de hoeveelheid energie die verbruikt wordt tijdens het verf- en afwerkingsproces, omdat er lagere temperaturen gebruikt worden.

Het voordeel van ALSIFLEX stoffen is dat het geen elastaan of elastolefine vezels bevat en daarom gerecycled kan worden als een conventioneel polyester/katoen mengsel. Momenteel wordt minder dan 1% van het textielafval industrieel vezel-op-vezel gerecycled. Tegen 2030 wordt een grote schaalvergroting van vezel-tot-vezelrecycling verwacht, zodat 70% van het textielafval in een gesloten kringloop kan worden gerecycled. Alsico zamelt met het aRX-initiatief via de kledinginzamelaar alle afgedankte kleding in die we produceren, met de bedoeling deze te recyclen in samenwerking met een vezel-op-vezelprogramma en de kringloop van circulariteit te sluiten.

Alsico heeft een volledig traceerbare en gecontroleerde certificering voor alle duurzame, hernieuwbare en gerecyclede vezels die worden gebruikt, waaronder Oeko-Tex en GRS certificering.

De structuur van het filamentgaren in de ALSIFLEX-technologie vermindert de hoeveelheid vezels die tijdens het wassen loslaten (in vergelijking met onze conventionele polyester/katoenen stoffen), waardoor het aantal microvezels dat zijn weg terugvindt in onze watersystemen vermindert en een impact heeft op de gezondheid van onze natuurlijke wereld.

Alsico heeft een volledig traceerbare en gecontroleerde certificering voor alle gebruikte duurzame, hernieuwbare en gerecyclede vezels, waaronder Oekotex- en GRS-certificaten.