arx initiative

De weg wijzen naar een veelbelovende toekomst voor de professionele kledingindustrie.

arx initiative

Het arx initiatief is een beweging die helpt bij het vereenvoudigen en versnellen van de verschuiving die nodig is om een leefbare wereld op een bewoonbare planeet te garanderen. Het arx initiatief is opgericht om te laten zien dat bescheiden beginnen prima is, dat het maken van die verschuiving mogelijk is en dat we vandaag de eerste stappen kunnen zetten.

Het arx initiatief is onze manier om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die we hebben op mens en milieu, door actief onze negatieve impact te verminderen en tegelijkertijd de levensduur van onze producten te verlengen.

Jo Van Landeghem, Sustainability & Education Manager

arx initiative

verminderen van impact, verlengen van levensduur

Het arx initiatief is wij die onze verantwoordelijkheid nemen, onze impact verminderen door kwaliteitskleding te maken, de levensduur verlengen door reparatie aan te bieden voor onze kledingstukken, en het verzamelen van kledingstukken vergemakkelijken wanneer ze klaar zijn voor een tweede leven.

We willen ook kennis/inzichten delen en anderen inspireren door te "laten zien" hoe we dingen vandaag de dag doen en door van elkaar te leren; samen werken aan een betere toekomst voor de professionele kledingindustrie.

De kern van de oplossing ligt in onszelf en vereist een gedragsverandering.

arx initiative

ons doel

Samenwerken aan een betere toekomst voor de professionele kledingindustrie

arx repair & refurbish center

geef je alsico kleding wat liefde!

Dankzij ons reparatie- en refurbishing centrum zorgen we ervoor dat je kledingstukken het verlengde leven krijgen dat ze verdienen.

Of het nu gaat om een rebranding, een extra zak of kortere mouwen, alle verzoeken zijn welkom in ons reparatie- en refurbishing centrum.

Laat ons je kleding een nieuwe kans geven om te schitteren. Deel je wensen met ons en wij zorgen ervoor dat je kleding met je bedrijf mee evolueert.

Als we zien dat er een reparatie nodig is, voeren we die automatisch uit.

We geloven echter dat je bepaalde reparaties zelf kunt doen. Daarom bieden we binnenkort instructievideo's aan, zodat je leert hoe je bepaalde reparaties zelf uit kan voeren. Is je broek gescheurd? Maak je geen zorgen; wij begeleiden je bij de reparatie!

Jarenlang heeft werkkleding de mode-industrie overtroffen door prioriteit te geven aan  duurzaamheid, functionaliteit, robuustheid, en comfort, terwijl tegelijkertijd de principes van de circulaire economie te integreren.

Vincent Siau, Managing Director

be part of the change

Kom met ons mee naar een collaboratieve summit over de toekomst van werkkleding. Waar de meest erkende belanghebbenden binnen de werkkledingindustrie in heel Europa samenkomen. Een summit georganiseerd om discussie, debat en actie te bevorderen. Werken aan een duurzame en rendabele toekomst voor ons allemaal, en nog belangrijker, voor de planeet waarop we leven.

Samen de weg leiden naar een veelbelovendere toekomst voor de professionele kledingindustrie.