our performance protects yours

We zijn niet alleen leveranciers van werkkleding; we zijn pioniers die grenzen verleggen en innovatieve kleding ontwikkelen die uitmuntendheid in meerdere sectoren opnieuw definieert.

over ons

innovaties op maat stimuleren

De geschiedenis van de alsico groep is een avontuur van een familie die al bijna 100 jaar op zoek is naar de beste partners om samen te werken aan uitmuntendheid.

over ons

een wereldwijde leverancier met lokale mogelijkheden

Ons uitgebreide productaanbod is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van uw personeel, variërend van een groot assortiment voorraadartikelen tot ons op maat ontworpen gamma met uitstekende levertermijnen.

Alsico beheert zijn eigen productie-eenheden in 11 landen, waar meer dan 5000 veelzijdige, goed opgeleide vakmensen werkzaam zijn. We streven ernaar dat al onze productie-eenheden voldoen aan de ETI- of FLO-CERT richtlijnen en dat de hoogste normen op het gebied van gezondheid en veiligheid nageleefd worden, zodat onze klanten met het volste vertrouwen bij ons kunnen kopen.

Deze combinatie van lokale service met een wereldwijd bereik betekent dat we lokaal beschikbare werkkledingoplossingen en diensten kunnen leveren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van onze klanten, terwijl we tegelijkertijd wereldwijde marktkennis en ervaring bieden om de industrie in alle sectoren en delen van de wereld te ondersteunen.

85 jaar duurzame oplossingen

Onze geschiedenis

 • 1934

  Het begin van alsico

  Het begon allemaal in 1934 toen Leopold Aelvoet besloot zijn eigen bedrijf voor professionele werkkleding op te richten.

 • 1947

  Gaston Siau, de visionair

  De kleine werkplaats waar de eerste kenmerkende blauwe overalls werden gemaakt, werd in 1947 overgenomen door schoonzoon Gaston Siau. Hij bouwde het bedrijf uit tot een Europese specialist in werkkleding. Aelvoet en Siau Confection werd zo alsico.

 • 1975

  Eerste overzeese productie

  Halverwege de jaren 70 was Gaston Siau de eerste die de productie overzee startte.

 • 1982

  De derde generatie zet grote stappen

  Dankzij de visie en het tomeloze werk van de derde generatie - Bernard en Philippe Siau - groeide alsico uit tot een wereldspeler.

 • 2016

  Alsico Group met de vierde generatie aan boord

  In 2016 kwam de vierde generatie erbij, met Vincent en Gauthier Siau.

 • 2023

  Een nieuw wereldwijd merk

  Na vele jaren van verschillende merken over de hele wereld, is alsico overgestapt op één uniform merk. Een merk dat de kracht, omvang en visie van het wereldwijde bedrijf weergeeft.

 • De toekomst

  Een visie gedreven door prestaties

  We hebben ambitieuze groeiplannen voor de toekomst. Inclusief meer stoftechnologieën, onze eigen stofseries, duurzaamheidsdoelstellingen en wereldwijde uitbreiding.

Wereldwijd netwerk

bijna 100 jaar ervaring in kledingproductie

We hebben een team van ongeveer 7.200 werknemers in 21 fabrieken in 11 landen op 4 continenten. We zijn echt een internationaal bedrijf met een wereldwijd bereik.

Al onze productie-eenheden, met lokaal management, zijn eigendom van de alsico groep en werken exclusief voor ons.

Onze uitgebreide wereldwijde productiecapaciteit stelt ons in staat om de snelste leveringstijden in de huidige markt te garanderen. Met volledige controle over onze toeleveringsketen en middelen, kunnen we succesvol voldoen aan de eisen van meerdere contracten en klanten wereldwijd.

Dit stelt ons in staat om uw bestelling tijdig te verwerken en uw leverdatum te halen. Als de gewenste items niet op voorraad zijn of als u op maat gemaakte producten heeft aangevraagd, beschikken we over de nodige mankracht, materialen en infrastructuur om te kunnen leveren.

De alsico groep is één van de grootste inkopers van werkkledingstoffen in Europa, wat ons helpt om u concurrerende producten te beiden tegen concurrerende prijzen, maar het stelt ons ook in staat om de technisch meest geavanceerde stoffen aan te schaffen. Het vinden, ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve werkkledingoplossingen is de kern van wat we doen.

Wilt u één van onze specialisten spreken over uw volgende werkkledingproject, bezoek dan onze contactpagina.

Toegewijd aan onze klanten

gericht op klantenservice

Ervoor zorgen dat uw personeel de kleding heeft die ze nodig hebben is cruciaal voor uw bedrijf en wij zullen u niet teleurstellen. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat onze verkoop- en klantenserviceteams snel, soepel en met zo min mogelijk gedoe op uw vragen kunnen reageren.

Ons toegewijde team, met meer dan honderd jaar ervaring en passie voor de werkkledingindustrie, zorgt voor accurate en snelle reacties op uw verzoeken. We zijn er om u te helpen met elke nieuwe vraag en elke bestelling die u plaatst.

Ons wereldwijde logistieke netwerk stelt ons in staat om snel en efficiënt uw bestelling te produceren en te leveren binnen het afgesproken tijdsbestek.

Alsico helpt ons om belangrijke doelstellingen van de Stad Gent te realiseren: maatschappelijk verantwoorde, milieuvriendelijke, hoogwaardige werkkleding; met een circulaire end-of-life oplossing.

Aankoopverantwoordelijke - Stad Gent

certificeringen

We verbeteren onze processen voortdurend om onze stakeholders over de hele wereld een superieure service te kunnen bieden.

ISO 9001:2015 certificaat

Dit certificaat garandeert dat alle processen met betrekking tot kwaliteitsmanagement voldoen aan de ISO 9001-norm.

ISO 14001:2015 certificaat

Ons milieubeheersysteem voldoet aan de ISO 14001-norm.

Ecovadis Platinum Status

We behoren tot de 1% best presterende bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (geldig voor werkkleding, gezondheidszorg, bescherming van de drager, elektrificatie & reactie op noodsituaties).

CO2-neutraal

We verminderen onze uitstoot via een 10-puntenprogramma.