wearer protection

Bescherming is de kern van alles wat we doen

Werkkleding maken die mensen tijdens hun job beschermt is de grondslag van ons bedrijf. Deze basis heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot één van de grootste werkkledingfabrikanten in de wereld, met diverse specialisaties.

Protection

bijna 100 jaar leider in beschermkleding

Beschermkleding is essentieel in diverse sectoren. Ze beschermt tegen potentiële gevaren en zorgt voor de veiligheid en het welzijn van de werknemers. Of het nu vlamvertragende kleding voor de energiesector is, hoge zichtbaarheidsjassen voor de bouwindustrie of kleding voor chemische bescherming in labo’s, onze gespecialiseerde kleding vormt een schild tegen diverse gevaren. Door te beschermen tegen vuur en vlam, gesmolten metaal, chemicaliën en andere mogelijke risico’s, reduceert onze kleding het gevaar voor ongelukken en verwondingen aanzienlijk.

Naast de fysieke bescherming die onze kleding  biedt, draagt ze ook bij tot het mentale welzijn van de werknemers. Een verhoogd vertrouwen zorgt voor extra focus op de kerntaken. Het ter beschikking stellen van de juiste beschermkleding toont niet alleen de bekommernis van de werkgever voor het welzijn van zijn personeel, het zorgt ook voor een veiligheidscultuur waarin werknemers kunnen presteren zonder angst, en het bevordert zowel de productiviteit als de gemoedsrust.

high-visibility

Blijf zichtbaar en veilig met onze high visibility oplossingen, ontworpen om werknemers zichtbaar te maken en te beschermen in omgevingen zoals spoorwegen, verkeer, havens, luchthavens en bouwwerven.

elektriciteit en vlamboog

Onze kleding, afgestemd op specifieke risiconiveaus, biedt een belangrijke bescherming en verhoogt de veiligheid in industrieën waar vaak sprake is van vlamboogincidenten, ze minimaliseert het risico op ernstige brandwonden en verwondingen.

vlam, hitte en lassen

Gloeiend hete sintels, spatten en vuur mogen niet in contact komen met de huid. Onze hoogwaardige vlamwerende kleding en laskleding zijn essentieel voor werknemers in deze omgevingen. 

regen en koude

Werkkleding voor regen en koude is van cruciaal belang om de veiligheid en het comfort in moeilijke omstandigheden te garanderen, zodat werknemers in verschillende bedrijfstakken hun taken veilig en efficiënt kunnen uitvoeren.

chemisch

Chemicaliënbestendige kleding is nodig om te beschermen tegen gevaarlijke stoffen in diverse industrieën. Alsico’s betrouwbare beschermende kleding creëert een veilige barrière tegen potentieel schadelijke chemicaliën en geeft prioriteit aan veiligheid op de werkplek.

gesmolten metalen

Beschermende oplossingen om de veiligheid van uw team te garanderen, met maximale bescherming tegen verschillende metalen zoals zink, nikkel en lood.

anti-static / ESD

In industrieën waar elektrostatische ontladingen een bedreiging vormen dragen we antistatische ESD kleding. Deze specifieke kleding voorkomt de opbouw van statische elektriciteit en speelt een cruciale rol in de bescherming van producten en werknemers. 

Van vlamwerende kleding en kleding voor de voedingsindustrie tot werkkleding voor op kantoor, onze superieure textieltechnologie zorgt voor maximaal comfort, stretch en professionaliteit. Alsico is bijna een eeuw Europees leider in de productie van werkkleding. Onze ervaring wordt weerspiegeld in de kwaliteit van onze kleding en onze uitmuntende klantenservice.

een greep uit ons gespecialiseerde aanbod

Van onze beschermende kleding tot onze premium ALSIFLEX® comfort stretch technologie, wij zijn de benchmark voor het leveren van duurzame, betrouwbare en comfortabele werkkleding, zonder aan veiligheid in te boeten. Wij hebben een assortiment van honderden kledingstukken voor alle werkomgevingen.  Wilt u ons volledige assortiment zien, neem dan contact op met één van onze omgeving specialisten.

Alsiflex - comfort stretch technology

het meesterschap van vorige generaties, de innovatie van moderne textieltechnologie

at alsico, we innovate to elevate.

We hebben de basis van kwaliteitswerkkleding in een groot aantal sectoren geperfectioneerd, maar daar houden we niet op.

We zijn zeer geïnteresseerd in het vinden van betere werkkledingoplossingen die niet alleen voldoen aan de eisen van klimaatverandering, maar ook aan de eisen van verschillende werkomgevingen.

We investeren in nieuwe duurzame stretchtechnologie die niet alleen voor u zorgt, maar ook voor onze planeet.

een nieuwe standaard in beschermkleding

Zorg voor elk lid van uw team, kleed iedereen op de werkvloer met op maat gemaakte beschermkleding.

beschermkleding voor de veiligheid van uw werknemers

Hoe gevaarlijk uw werkomstandigheden ook zijn, onze beschermkleding laat u niet in de steek. Ze wordt gemaakt met de meeste geavanceerde technische vaardigheden en doeken. Onze kleding beschermt, is comfortabel en voldoet aan de noden van een breed scala industrieën van uniformen voor lassers, techniekers over veiligheidskleding voor de spoorwegen.  

volledige bescherming

Ons complete assortiment beschermende werkkleding is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende jobs.

Bovendien biedt onze kleding beperkte bescherming tegen chemische spatten, waaronder zwavelzuur en natriumhydroxide, volgens de norm EN 13034.

Bestand tegen stralingswarmte, vlammen en vlamboog, plus bescherming tegen code E gesmolten metalen, met gebruik van technische stoffen zoals Nomex® en Protal® voor superieure resultaten. 

Antistatische bescherming, voorkomen van elektrostatische oplading wanneer brandbare materialen of gevoelige elektronica aanwezig zijn, inclusief bescherming voor ISO klasse 3 cleanrooms. Cleantec doek voorkomt pluisvorming en vezelverlies.  

innovatie en topkwaliteit

Jaarlijks leveren we ongeveer 18 miljoen kledingstukken. Jarenlange ervaring en kennis laten ons toe om innovatie, expertise en topkwaliteit te combineren bij de productie van onze gespecialiseerde assortimenten beschermkleding. Door de combinatie van wereldwijde marktkennis en op maat gemaakte diensten voor onze klanten, leveren we de beschermkleding die u nodig heeft, zodat u deze met het volste vertrouwen kunt aankopen.

Alsiflex is een geweldig product om mee te werken. We zijn verheugd om dit aan te bieden, want we weten dat onze klanten niet alleen tevreden zijn, maar ook hun dag comfortabeler kunnen doorbrengen. De echte meerwaarde ligt niet alleen bij de gebruikers, maar ook bij de positieve impact op onze planeet. We werken graag samen met Alsico. Alsico is een betrouwbare partner en professionele expert. De introductie van de innovatieve Alsiflex heeft dit gevoel alleen maar bevestigd en ons nog enthousiaster gemaakt.

CEO - Kattenburg-Weenink

wearer Protection

voldoen aan uw behoeften

Wanneer het op werkkleding aankomt die u beschermt, geloven we dat u soms bescherming nodig heeft tegen meerdere potentiële gevaren. Dat is waarom we voor onze multi-beschermende kleding doeken en technieken gebruiken die u tegen meerdere risico’s kunnen beschermen, of u nu wordt blootgesteld aan hitte en vlammen of chemische spatten.

Onze high-visibility kleding is gemaakt van topkwaliteit doeken en voldoet aan de EN ISO 20471: 2013 norm. Ze combineert bescherming, duurzaamheid en comfort en is geschikt voor herhaaldelijk industrieel wassen. 

Wearer Protection

waarom voor ons kiezen?

Wij geloven in kosteneffectieve oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften. Maak gebruik van onze service op maat om de beschermkleding te vinden die precies voldoet aan de behoeften van uw personeel. Meer dan 50% van de kleding die we maken, wordt op maat gemaakt volgens de eisen van onze klanten. Dit betekent dat u de werkkleding krijgt die u wilt, tegen de prijs die u wilt. Met een brede waaier aan maatwerk, oog voor detail en professionaliteit zijn wij de perfecte partner en leverancier.