performance fabrics

nieuwe generatie werkkleding creëren

waarom alsico performance fabrics?

Mensen gebruiken al duizenden jaren stoffen en huiden om hun lichaam te beschermen tegen de koude, de hitte en de omgeving. Van de prehistorische mens die geharde dierenhuiden en gevlochten riet gebruikte om zich tegen roofdieren te beschermen, tot de middeleeuwen waar de smid gesmolten metaal tot speren en harnassen smeedden. Bescherming is het meest natuurlijke instinct dat we bezitten, het zit in ons DNA geprogrammeerd.

Een revolutionaire stof met de ALSIFLEX®-technologie die comfort, prestaties en duurzaamheid in werkkleding herdefinieert. Monviso is gemaakt van een mix van gerecyclede en biogebaseerde vezels en biedt superieur comfort. Het zorgt voor onbeperkte bewegingsvrijheid met minimaal 25% stretch. Verder minimaliseert monviso zijn ecologische voetafdruk, heeft het een uitstekend vormbehoud en een indrukwekkend vochtafvoerend vermogen.

Beschikbaar in de volgende gewichten:
monviso 135, 150, 210 & 265

Een baanbrekende stof met hoge zichtbaarheid, aangedreven door de geavanceerde ALSIFLEX®-technologie, die een revolutie teweegbrengt op het gebied van comfort, veiligheid in donkere omgevingen, prestaties en duurzaamheid in werkkleding. Makalu, vervaardigd van een mix van gerecyclede en biogebaseerde vezels, biedt superieur comfort en onbeperkte bewegingsvrijheid dankzij een minimum van 25% stretch. Bovendien minimaliseert Makalu de ecologische impact, herstelt het uitstekend en vertoont het opmerkelijke vochtafvoerende eigenschappen.

Beschikbaar in het volgende gewicht:
makalu 250

Ongeëvenaard comfort

Geschikt voor industriële was

Minimum 25% stretch

Uitstekend vormherstel

Minder milieubelasting

De allerbeste werkkleding maken, van de allerbeste stoffen, zo duurzaam mogelijk.

Vincent Siau, Managing Director

ons proces

Is dit het beste? Wat kunnen we doen om het te verbeteren? Wat willen de dragers dat er verbeterd wordt?

Wij vervaardigen kleding. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om onze obsessie. Onze obsessie om voortdurend te streven naar verbetering. Onze ontwerpteams beginnen met het stellen van diepgaande vragen, ze spreken met arbeiders wereldwijd over hun ervaringen: biedt jouw kledingstuk de nodige bescherming? Voel je je veilig? Is het comfortabel genoeg om optimaal te presteren?

Zodra we de antwoorden hebben, gaan we aan de slag met onderzoeken en experimenteren. Alles wat we doen om kleding te vervaardigen, gebeurt in-house, zodat we het volledige traject van concept tot levering onder controle hebben.

Technologie

We beginnen bij de samenstelling van onze stoffen en verkennen de wetenschap achter eigenschappen zoals antistatisch, antibacterieel, rekbaarheid, zachtheid, brandvertraging en hoge zichtbaarheid.

Stof

We integreren onze geavanceerde technologieën in onze Alsico Performance-stoffen, waardoor we duurzame en uiterst functionele materialen produceren die geschikt zijn voor diverse werkomgevingen.

Kleding

Ons ontwerpteam neemt de stoffen en ontwikkelt kledingstukken die zijn afgestemd op gebruikersonderzoek, tests en historische kennis. Deze kledingstukken zijn ontworpen om te functioneren en te voldoen aan de verwachtingen van werknemers, elke dag weer.

Onze meest duurzame stretch technologie

ALSIFLEX®

De ALSIFLEX®-technologie is een innovatieve combinatie van polymeerwetenschap, vezels en structuur en stofafwerking. Het biedt ongeëvenaard comfort en heeft een opmerkelijke permanente stretch en vormherstel, waardoor u zich vrij kunt bewegen. Door de ALSIFLEX®-technologie te gebruiken, hebben we geen elastaan of elastolefinevezels meer nodig, waardoor uw kleding na gebruik gemakkelijker kan worden gerecycled.

Onze technologie, geschikt is voor cleanrooms

ALSICLEAN

ALSICLEAN is onze premium cleanroomtechnologie, ontworpen voor ongeëvenaarde prestaties waarbij comfort en het verbeteren van het welzijn van het cleanroompersoneel voorop staan. ALSICLEAN is bestand tegen autoclaveren en garandeert reinheid en betrouwbaarheid in steriele omgevingen. Dankzij zijn filtratie-efficiëntie vangt ALSICLEAN deeltjes, microben en verontreinigingen op en behoudt het de hoogste zuiverheidsgraad in cleanrooms. Bovendien voorkomt ALSICLEAN statische opbouw en creëert zo een veiligere werkruimte door het aantrekken van schadelijke deeltjes te reduceren.

een greep uit ons gespecialiseerde gamma

We hebben een assortiment van honderden prestatiegerichte kledingstukken voor alle werkomgevingen. Als je ons volledige assortiment wilt zien, neem dan contact op met een van onze contamination control specialisten.

product in de kijker

wil je er cool uitzien tijdens je werk?

Deze jas combineert stijl naadloos met functionaliteit.

napoli baseball jas

broeken die voldoen aan de eisen van elke taak?

Met een overvloed aan zakken, waaronder holsterzakken met Cordura® verstevigingen, dijbeenzakken met verschillende compartimenten waaronder pennen- en meterzakken, en voor- en achterzakken.

stockholm herenbroek

Het monviso-jasje heeft een moderne mooie look en het voelt zo comfortabel aan.

Verpleger
Land van Horne

zonder beperkingen buigen en bewegen?

Voel de voordelen van onze monviso stretchkleding, die je het comfort en de perfecte pasvorm biedt die je nodig hebt tijdens je werkdag.

product in de kijker

blijf comfortabel en fris tijdens je drukke dienst?

De Amélie tuniek, gemaakt met onze Monviso stof, is ontworpen voor chef-koks die constant in beweging zijn, vooral in warme omgevingen. Onze stof heeft uitstekende vochtafvoerende eigenschappen. Het absorbeert vocht efficiënt en gebruikt capillaire werking om het naar het oppervlak van de stof te duwen, zodat het in de lucht kan verdampen.

koksjas amélie

ret risico beperken dat microdeeltjes vrijkomen die verontreinigende stoffen kunnen verspreiden?

Bacteriën kunnen zich hechten aan microdeeltjes en zich zo verspreiden door de lucht of via oppervlakken. Met een filamentgaren in de inslag, dat een gladde en gelijkmatige structuur heeft, komen er minder microdeeltjes vrij dan bij traditionele garens.

astrid tunic

ervaar het verschil met onze modern fit-broeken?

Met jouw behoeften in gedachten hebben we deze broek ontworpen met onze monviso stretchstof voor optimale soepelheid en bewegingsvrijheid tijdens een drukke werkdag. De broek heeft een elastische tailleband voor een ideale pasvorm, veel zakken en de broekspijpen zijn 5 cm verlengbaar.

chinobroek london

Als je met ons team wilt praten over ons productassortiment, neem dan contact op met onze experts op +32 55 23 71 71.

Case studies

lokale case studies

EU
Electrification

YouPower

Tim van YouPower Belgium deelt inzichten over de cruciale rol van beschermende kleding voor de elektrificatiesector.

EU
Healthcare

Land van Horne

Bij Land van Horne zetten 2700 medewerkers zich in voor ondersteuning en zorg. Ze dragen tunieken met ALSIFLEX-technologie die comfort vooropstelt.

Case studies

uit de hele wereld

UK
Workwear

Arco/Openreach

Arco, a leading UK safety product provider, collaborated with alsico to provide clothing for BT Openreach engineers, featuring workwear powered by our ALSIFLEX® fabric stretch technology.

UK
Healthcare

Scottish Ambulance Service

Scottish Ambulance Service selected Alsico's trousers powered by ALSIFLEX® for their durability, comfort, and sustainability, enhancing staff uniform performance.

UK
Workwear

TUI Group

TUI Group partnered with Alsico for innovative, sustainable uniforms for their staff, enhancing comfort, fit, and brand identity across global destinations.

UK
Healthcare

Aria Care Group

Aria Care Group standardised uniforms across 50 care homes with Alsico, enhancing brand consistency and operational efficiency. The partnership resulted in bespoke hospitality uniforms and streamlined processes, with plans to continue standardising other departments.

UK
Workwear

DHL Supply chain

DHL Supply Chain partners with Alsico for sustainable workwear, powered by ALSIFLEX® reducing CO2 emissions and enhancing worker comfort across diverse industries, aligning with their Net Zero objectives.